Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gazdának lenni jó! - Nyílt napot tartottunk hartai kertünkben

Harmatosan és álmosan indult a szombat reggel - amikor azonban nem kiszállításra, hanem vendégvárásra készültünk hartai kertünk barackfái alatt. Csapatunk érkezése után néhány perccel már az Attila Gazda által készített méltán híres hartai kolbász és hurka illata lengedezett a szélben, ugyanis hamisítatatlan helyi finomságokkal, frissen sült hartai kenyérrel, házi szörpökkel és limonádéval vártuk a korán érkezőket.

Korán kelő gazdáink pedig hamarosan érkeztek is, udvarunk pedig percről percre kezdett megtelni babakocsikkal, gyerekzsivallyal, a reggelizőasztal körüli diszkurzusok  alapzajával, a vendégvárásból pedig természetesen Zsolti és Rocco, kertünk négylábú őrei is aktívan kivették a részüket.

A reggeli ismerkedés után a csapatot Sándor Gazda és fia, Gergő vezették körbe a kertben, bemutatva a parcellákon termelt zöldségeket és a vegyszermentes gazdálkodás legfőbb eszközeit.

Mindenközben a legkisebbek lelkesen segítettek Anikó Gazdának összegyűjteni a hamarosan már a bográcsban rotyogó lecsó alapanyagait a kertből:

 

11 óra körül tetőfokára hágott a hangulat: olvadt a zsír (persze csak a bográcsban), főtt a lecsó, gazdáink pedig összegyűjtötték a kiszemelt zöldségeket kosaraikba - hogy a fáradalmakat az árnyat adó sárgabarackfák alatt 1-1 tányér minden ízében hartai tojásos lecsóval pihenhessék ki.

 

Kedves Gazdák! Fantasztikus volt ez a nap Veletek, mi pedig ígérjük - hamarosan lesz folytatása is!

A rajzverseny nevezőinek pedig külön köszönjük az alkotásokat <3 

Keresés