Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MyFarm Nagyréde

Szabolcs és Erika Gazda a Mátra lábánál található kis faluban, Nagyrédén él 4 gyermekükkel. Szabolcs biológia –környezetvédelem szakos tanár, biológus, méhész, és gombaszakellenőr is egyben, így a gyerekeiket már kiskoruk óta az értékes, természetes életmódra nevelik. Erika vidékfejlesztési szakirányú, agrármérnöki végzettséggel rendelkezik. 

2008-ban nyerte el a Vidékfejlesztési projekt: „Fiatal Kisgazda”  címet, így még abban az évben létrehozták saját gazdaságukat, ahol bogyós gyümölcsöket (egrest,  málnát, ribizlit, szedret) termesztenek. Nagyon fontosnak tartják, hogy mi kerül a családi asztalra, ezért saját veteményes kertjükben évek óta vegyszermentesen termesztik a zöldségeket, gyümölcsöket, melyeket nem csak idényszerűen, hanem feldolgozva (pl. : szörpök, lekvárok,  savanyúk) is fogyasztanak.

Sajnos azt tapasztalták, hogy a vegyszermentes, egészséges táplálkozás sok családnak fontos ugyan, de nehezen megvalósítható: nincs megfelelő tájékoztatás, fórum és közösség, ahol az emberek megtanulhatnák, hogy hogyan és mit állíthatnak elő saját maguk. Az életszemlélet valahogy kimerül a nagyobb üzletláncok és kis bio élelmiszer boltok kínálatának böngészésében.

Mivel eddig csak a családjuk számára állítottak elő vegyszermentes zöldségeket, arra gondoltak, hogy szívesen csatlakoznának egy olyan csapathoz, ahol ők maguk is tanulhatunk, illetve a megtermelt finomságokat el is juttathatják azok számára, akiknek fontos ugyan az értékes, egészséges életmód, de maguk nem tudják ezt széleskörűen megvalósítani. 

A vegyszermentes termesztés tehát elsődleges fontosságú számukra is, ugyanakkor hasonlóan fontos értéknek tartják, hogy a termelők és vásárlók közvetlen kapcsolatban álljanak egymással, és hogy utóbbiak nyomon követhessék a termék előállításának folyamatát, vagy épp a jótékony célra történő felajánlását is. 

És miért csatlakoztak örömmel a kis csapatunkhoz?

MyFarm csapatot egy remek, családias hangulatú közösségnek tartjuk, amelyhez tartozni öröm - és ráadásul jó célt szolgál!

Keresés