Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MyFarm Harta – Rólunk

MyFarm Harta – Rólunk

A MyFarm Harta egy igazi szerelemprojekt, családi és baráti vállalkozás – a mi szívünk csücske.

Az ötletgazda Kövesdi Gábor, Gabesz, aki Hartán született és nőtt fel, de az egyetemi tanulmányai miatt Budapestre költözött.

A hétköznapi munkájában az online marketing és az ingatlanpiac került a fókuszba, de ahogy teltek az évek a nyüzsgő fővárosban, egyre jobban hiányzott a vidék és legfőképpen a vidék íze. ☺

Sokszor előfordult, hogy a multis környezetben a barátok, kollégák lelkesen csaptak le a lehetőségre, ha valami „hartait” hozott magával, ez adta az első lökést a MyFarm Harta ötletéhez.

Több éves fejtörés és sok-sok családi kupaktanács után született meg Gabesz fejében a koncepció, amivel közelebb lehetne hozni a vidéki, valódi háztáji terményeket és az erre vágyó fővárosiakat. Így kelt életre a MyFarm Harta, ami persze nem csak Gabesznak köszönhető: családtagok és barátok fogtak össze, hogy úgy lehessen megvalósítani az ötletet, ahogy azt elképzeltük.

A kreatív ötlet persze önmagában kevés lett volna szakértelem nélkül. Szerencsére Gabesz édesapja, Sándor Gazda az elmúlt 30 évet mezőgazdálkodással töltötte, így nem kellett messzire menni a tudásért. Az elképzelés, miszerint ekkora volumenben teljesen vegyszermentesen termesszünk minden zöldséget, még Sándor Gazdának is részben új terep volt, de a sok utánajárásnak, továbbképzésnek köszönhetően már az első szezonban nagy sikerrel vettük az akadályokat. A benne lévő lelkesedés és elköteleződés nélkül egész biztosan nem lenne MyFarm Harta, nem ismerünk még egy olyan embert, aki ennyire szívén viselné minden palánta sorsát! ☺

Sándor Gazda még jelentkezik majd az oldalon, tudását és tapasztalatait nem tartja meg magának, szeretné megosztani minden lelkes gyakorló és leendő gazdával.

A zöldségkosarak gazdákhoz való eljuttatása Gabesz testvére, Gergő kiváltsága lett. Kiváltságnak hívjuk, hiszen a folyamatos kemény munka legszebb gyümölcse számunkra az, amikor közvetlen visszajelzést kapunk a vásárlóktól. Gergő egy kiszállítási napon a kelő nappal ébred és a csapat többi tagjával együtt készíti a kosarakat, amit egész napos szállítás követ. Fárasztó napok ezek, de azt mondja, hogy nincs annál jobb, amikor látja az átvevők arcán az örömöt. Hetente találkozik a gazdákkal, így lehetőségünk van rá, hogy hétről hétre változzunk, fejlődjünk és fejlesszünk.

A betakarításban és a kosarak összeállításában Anikó, Sándor Gazda felesége segíti még a csapatot, a jótékonysági törekvéseinkben pedig Sára, Gabesz felesége is részt vesz.

2019 év végétől csatlakozik a csapathoz két új tag is: Roland és Ati, akiknek köszönhetően a finom zöldségek mellett már boldog tojást és háztáji füstölt húsárukat is szállíthatunk a gazdáknak.

Roland több mint 10 éve tyúkokkal és tojásokkal foglalkozik, a MyFarm Harta kosarakba pedig saját vegyszermentes gabonával és lucernával felnevelt, kapirgálós tyúkok tojásait teszi majd.

Ati édesapjától örökölte a családi gazdaságot és tőle tanulta a hentes mesterséget is. Saját termesztésű gabonával eteti a sertésállományt és a klasszikus hartai recept alapján készíti a kolbászt és a szalámit.

A felsorolásból nem maradhatnak ki azok a barátok sem, akik ötleteikkel, mindennapi segítségükkel, szaktudásukkal és idejükkel támogatnak minket, hogy megvalósítsuk elképzelésinket.

 

Még egy kicsit több infó rólunk, a MyFarmról: https://myfarmharta.com/rolunk

Keresés