Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MyFarm Kerekegyháza - Máté és Anna

Máté és Anna Gazda Kerekegyháza szélén, egy tanyán él kislányukkal. Mindannyian nagyon szeretnek a természetben lenni, tevékenykedni, sportolni és figyelni, hogy hogyan tanítja Őket a környezet a való életre.

Gyerekkoruk óta Kerekegyházán élnek, itt nevelkedtek fel, így természetessé vált számukra a kert gondozása, állatok tartása, és az ezzel az életformával járó munkák elvégzése. Mindketten Szegeden folytatták tanulmányaikat: Máté környezetgazdálkodást tanult, Anna pedig biológusként, majd molekuláris biológusként végzett. Közben kicsiny szülővárosukban elkezdtek egy kisebb területen batátát termeszteni. Anna tanulmányai befejeztével fél évet dolgozott laborban, azonban a zárt térben eltöltött rövid munkaidő alatt egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy sokkal inkább a természettel együttműködve, ahhoz közel szeretne tevékenykedni.

Életútjuk során megismerkedtek Szombathelyi Tiborral, aki rengeteget segített abban, hogy hogyan lehet vegyszermentes zöldségeket termeszteni úgy, hogy egész évre biztosítsák maguknak és a családjuknak az ételt. Az érdeklődésük a témában napról-napra tovább nő, egyre több videó és könyv segítségével próbálnak minél több információt megszerezni az önellátásról és vegyszermentes gazdálkodásról.

Őszintén tudnak azonosulni a MyFarm Harta által is hangsúlyozott vegyszermentes zöldségtermesztés, és a szezonális termények helyi értékesítésének alapelveivel, hiszen így védhetjük közösen környezetünket a felesleges és káros anyagok tömkelegétől. Mindemellett Ők is igyekeznek aktívan jótékonykodni, segíteni a rászorulókon, így nagyon szívesen részt vesznek a zöldségek bizonyos mennyiségének eladományozásában is.

A MyFarm Alapítványtól közösségépítést, tapasztalatszerzést, fejlődést, bevételi forrást és értékteremtést várják igazán.

Keresés