Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MyFarm Demjén - Pálmányné Verebélyi Veronika

Veronika és Norbert Gazda Eger mellett, Demjénben élnek és nevelik 3 lányukat.

Első gyermekük érkezésekor vált igazán fontossá számukra az egészségünk óvása. Akkor még csak kis területen termesztettek - saját fogyasztásra - vegyszermentes zöldségeiket és gyümölcseiket. 

A nagy lépést 2015-ben tették meg, amikor is egy pályázat útján sikerült felépíteni gazdaságukat. Mára közel 7000 nm-en gazdálkodunk, amelyből kb 2800 négyzetméteren foliasátor van. 

Abban a  szerencsés helyzetben vannak, hogy Eger csupán 13 kilométerre van tőlük, illetve az 5 kilométeres környezetükben 3 termálfürdő is található - ezért úgy gondolták, hogy elsősorban a turizmus kiszolgálására termesztik majd  vegyszermentes zöldségeiket.

Sajnos azonban az éttermek nem igazán fizették meg a minőségi árut, és nem voltak túl toleránsak, ha éppen nem sikerült az általuk megkívánt mennyiséget szállítani valamiből.

A 2020-as év komoly kihívásai után találkoztak szembe a Facebookon  a MyFarm együttműködési lehetőséggel, Norbert és Veronika azonnal meglátta bennünk a lehetőséget:

“Igen, ez az, amire szükségünk van! Hogy miért? 

Mert a MyFarm csupa olyan értéket képvisel, ami számunkra is nagyon fontos. Mondok egy példát! Mivel vegyszer nélkül termesztünk, visszatért az élővilág is a kertünkbe: döngicsélnek a méhek, a gyerekeken szaladgálnak a katicabogarak, a köveken sütkéreznek a gyíkok. Már ezekért az apró csodákért megéri, nem igaz? 

Szívből remélem, hogy az együttműködésünk keretében sok családnak okozhatunk majd örömet az egészséges élelmiszerekkel, és hogy én magam is sok fantasztikus embertől tanulhatom meg a gondos a kertgondozás csínját-bínját. -Veronika"

Keresés